Tekniske detaljer

Et basis-system består af to hovedprint, et antal mikrofonkapsler, et tyndt kabel  (med stik som muliggør service på instrumentet) igennem bælgen og et 4-polet XLR-hanstik - alt dette monteres een gang for alle i instrumentet.

Hvis der er behov for mere end tre mikrofoner i den ene eller begge harmonikaens sider skal der benyttes et/flere forlængerprint og antallet af mikrofoner kan øges til det ønskede.


Signalerne fra bas og diskant og strømforsyningen til elektronikken i instrumentet er via et solidt kabel forsynet med XLR-stik forbundet med gulvboksen.

Gulvboksen indeholder: to balancerede forstærkere der uden besvær driver lange kabler - en ensretter og en stabiliseret strømforsyning (samt diverse beskyttelseskredsløb). Systemet får sin energi fra en ekstern veksel- eller jævnstrømskilde, typisk en 15 V transformator - men i en nødsituation kan to serieforbundne 9 V - batterier bruges.

Alle ind- og udgange er beskyttet mod korslutninger, phantompower, radioindstråling, statisk elektricitet (ESD) og overalt i systemet anvendes Neutrik XLR-stik.

Elektronikken i instrumentet arbejder ved 10-12 V AC eller 6-15 V DC og strømforbruget ligger i størrelsesorden 3-10 mA afhængigt af antal mikrofoner.

Til brug sammen med trådløse systemer har vi konstrueret en bælteboks med indbygget batteriholder (9 V) og en balancekontrol.

Udgangsniveauet fra instrumentet er typisk 15-150 mV (RMS), afhængig af instrument, musiker og indstillingen af trimmepotentiometrene på instrumentets to hovedprint.

Fra mikrofonkapsler til udgangene er impedanserne holdt lave for at minimere støj og inteferens fra lysreguleringsudstyr og andre uønskede kilder - f.eks. et midisystem

Gulvboksens to lysdioder kan bruges til simpel fejlsøgning hvis et eller andet er gået galt.

Indbygningsmål: Hovedprintet : 120 * 14 * 4,5 mm Forlængerprint: 80 * 14 * 2,5 mm Mikrofonkapsel: 11 * 3 mm og er forsynet med ledninger på 150 mm ( tilpasses ved installation)

Herunder et par billeder fra installationsmanualen

under diskantdækslet

Under diskantdækslet ses det færdiginstallerede system

Opmærkning før boring af hul til ledningen igennem bælgen

Der mærkes op før boring af hul til ledningen igennem bælgen
Til oversigt


opdateret: 18.03.2008